vi sørger for at ting fungerer og at data ivaretas

Vedlikeholds- og serviceavtale

En vedlikeholds- og serviceavtale sikrer at nettstedet vedlikeholdes innenfor de rammer som settes i avtalen. Avtalen kan omfatte løpende teknisk optimalisering, backup av alle data inklusiv dobbel lagring, oppdateringer av wordpress, plugins og templates med mer.

En vedlikeholds- og serviceavtale er svært fleksibel

Vedlikeholds- og serviceavtale kan utformes ut i fra følgende hovedtjenester:

 1. Datasikring
 2. Teknisk optimalisering
 3. Løpende backup og dobbel sikring av data
 4. Oppdatering av wordpress
 5. Oppdatering av plugins
 6. Oppdatering av template
 7. License management
 

Datasikring

Uten gode og hensiktsmessige løsninger for backup av data, er det fryktelig mye som går tapt den dagen noe går galt i systemet. Og galt går det fra tid til annen.
 
WordPress er en plattform, og på denne plattformen bygges nettstedet opp ved hjelp av ulike tredjeparts design templates og plugins. Alle disse kommer gjerne fra ulike leverandører og alle skal fra tid til annen oppdateres. I tillegg foretar wordpress selv jevnlige oppdateringer, og da må ofte tredjepartsleverandører også oppdatere sine programvarer. Det er nesten uungåelig å oppleve at det går galt av og til.
 
Heldigvis skjer det sjeldent. Poenget her er at man alltid må være forberedt på at det kan skje, og at rutinene for å få sidene opp igjen raskest mulig er på plass. For det handler ikke kun om å sikre dataene. Det må også lagres av løsninger som tillater enkle og raske roll-backs.
 
Våre kunder kan selv velge frekvensen backup skal foretas. Dette henger selvsagt sammen med hvor ofte, hva og hvor mye som publiseres på sidene.
 
En aktiv publisist som daglig legger ut tekster, bilder, filmer og grafisk materiale vil kanskje kreve backups to ganger daglig. For en annen kunde er det kanskje nok at det gjøres en backup hver gang det er gjort oppdateringer i administrasjonsløsningen (plugins, templates og WP.)
 
Vi lagrer data lokalt samt i sky i tillegg til at backup også ligger på server. 3 steder altså. Gjenoppretting av en backup i seg selv kan ta mindre enn en time fra vi starter.

Teknisk optimalisering

Kanskje viktigere enn noe annet, er nedlastingshastighet. Når du besøker et nettsted skal tekst, bilder og en rekke java- og CSS-skript lastes ned fra serveren sidene ligger på. Dette tar litt tid (sekunder), men tiden avhenger altså av om det er gjort en teknisk optimalisering.

Google har sitt eget verktøy som måler lastetider, og det finnes flere spesialisterte verktøy i markedet som gjør testene. Det er mulig å få ganske gode score allerede før det er foretatt en formell teknisk optimalisering. Dette får vi til gjennom gode rutiner på bildebehandling og komprimering av bilder. I tillegg bruker vi plugins som bidrar til raske overføringer av data til nettstedsbesøkende.

 

annet innhold lastes av alt innholdet på et nettsted når noen «lander» på en side. Dette blitt særlig viktig fordi Google i stadig større grad har prioritert gode surfe-opplevelser for mobilbrukere. For å få god rangering hos Google i dag, er det nødvendig å ha en så optimal teknisk optimalisering som mulig.

Din Digitale Butler ivaretar alle dine digitale behov! Ring oss på 95431815

Om oss

Som Din Digitale Butler kan vi ivareta alle dine digitale behov. Vi utvikler optimaliserte løsninger med alt innhold, foto- og filmtjenester! Vi følger deg opp med personaliserte tips og triks slik at dine digitale aktiviteter alltid er optimalt trimmet.

Tjenester

 • Nettsideproduksjon
 • SEO og synlighet hos Google
 • Konverteringsoptimalisering
 • Innholdsproduksjon
 • Filmproduksjon
 • Fototjenester
 • Grafisk design
 • Messestand-design
 • Printtjenester (Brosjyrer o.l.)

© 2019 Alle rettigheter Din Digitale Butler