Historier hjelper oss å huske

Storytelling - hva er det og hvorfor er det viktig?

Folk responderer på innhold som er formet som historier. Da leser folk med interesse og engasjement som igjen øker evnen til å huske innholdet og budskapet. Det er lett å se hvor viktig dette er for enhver virksomhet.

Historier øker evnen til å huske innhold

En gang var det en ung jente. Hun var 9 år gammel og hennes navn var Bente. Hun var intelligent, men hun hadde det vanskelig å huske ting hun lærte.

Uansett hvor hardt hun prøvde klarte hun ikke å huske navnet på alle planetne i solsystemet. Det festetseg bare ikke i hodet uansett hvor mye hun pugget.

En dag fortalte læreren hennes en historie om planetene. Historie fortalte om hvordan solen var ensom og Mercury var hennes første venn. Hvordan Merkur ble hodestups forelsket i Venus og hvordan jorden ble sjalu.

Gjennom historien som ble fortalt kunne Bente huske alle planetene i riktig rekkefølge. Hvorfor? En historie som skaper interesse og huskes lettere enn fakta som ramses opp.

Prinsippet er viktig å forstå og ta med seg seg i kommunikasjonen en virksomhet utvikler for å selge produkter og tjenester.

Storytelling engasjerer på et helt annet nivå enn faktaoppramsing og beskrivelser

Ordet historiefortelling er i seg selv beskrivende. Det handler om å fortelle historier og det handler om å bruke historier for å engasjere publikum, eller for å gjøre noe mer klart. Bilder, bilder og film er gode hjelpere for å fortelle gode historier.

Historier har alltid vært en sterk måte å kommunisere på. Før vi mennesker lærte å skrive, satt vi rundt leirbålene og fortalte vandrehistorier. Det var måten vi overførte kunnskap om forfedre, jaktmetoder og annet som var viktig for kommende generasjoner. Vi mennesker satt andektig og lyttet til historiene.

Historier er enklere å huske enn fakta. Derfor husket Bente historien om planeter. Og historier er morsommere og de stimulerer fantasien. Barn elsker at foreldrene forteller nattahistorier. Det er også derfor vi liker å se filmer og forsvinne inn i bøkenes verden. Folk elsker historier, folk er avhengige av historier.

Hvorfor bruke storytelling?

Ved siden av å bruke storytelling som virkemiddel i presentasjoner, kan det brukes som et sterkt virkemiddel i innhold i all kommunikasjon. Det finnes en rekke reiseblogger, personlige blogger eller for eksempel mammablogger som benytter storytelling i alle innleggene sine.

Geraldine DeRuiter har en veldig morsom blogg om reiser og mange andre ting. Hvert innlegg er en liten historie. Men selv informasjonsblogger kan bruke storytelling ved å legge til en anekdote eller eksempler.

Bruk av fortellinger i en blogg, hvis det gjøres på den riktige måten, vil gjøre innleggene mer engasjerende. Blogger basert på historier vil i langt større grad være noe folk vil lese. Historier øker oppmerksomheten til publikum.

Hvis du bruker historier på riktig måte, vil historier hjelpe deg med å gjøre budskapet  klarere og tydeligere. Det viktigste er likevel at fordi historier erngasjerer oss mennesker i mye større grad enn andre måter å skrive på, vil engasjementet, antall delinger i sosiale medier og konverteringsrater øke dramatisk. Man får ganske enkelt bedre resultater.

Dato: 24. februar 2019
Steven Jæger
steven@dindigitalebutler.no

Din Digitale Butler kurser deg i alle dine digitale behov! Ring oss på 95431815

Om oss

Ønsker du å bygge opp eller vedlikeholde nettsider, synlighet, bilder og kommunikasjon på egenhånd er skreddersydde kurs perfekt. Her kan innhldet helt og holdent skreddersys ditt behov

Kurs

  • Nettsideproduksjon
  • SEO og synlighet hos Google
  • Konverteringsoptimalisering
  • Innholdsproduksjon
  • Filmproduksjon
  • Foto
  • Grafisk design
  • Printtjenester (Brosjyrer o.l.)

© 2019 Alle rettigheter Din Digitale Butler